Kafejka
Image default
Business

Wat is het verschil tussen de traditionele wijze van factoring en American factoring?

We werken hard voor ons geld. Het kan dan ook frustrerend zijn dat opdrachtgevers dit niet tijdig kunnen erkennen in de vorm van betaling. In deze turbulente tijden is het vaak al lastig voor bedrijven om optimaal te kunnen ondernemen. Vaak is de cashflow niet wat het moet zijn, dit hangt veelal af van de betalingstermijnen van opdrachtgevers. Gelukkig is er sinds kort een nieuwe manier van financieren dat bedrijven helpt om toch te zorgen voor de optimale cashflow. 

Je hoeft als ondernemer niet meer aan te kloppen bij een bank, maar kunt terecht bij een factoringmaatschappij. Deze maatschappijen betalen vrijwel meteen facturen uit. Zo hoef je niet langer te wachten op je verdiende geld, en kan dit meteen weer verder geïnvesteerd worden. Er zijn twee verschillende vormen van factoring, namelijk American factoring en de traditionele wijze van factoring. 

Soorten factoring

Bij een maatschappij die American factoring aanbiedt, betaal je per factuur. Zo ben je niet volledig afhankelijk van een factoringmaatschappij, maar kun je gebruik van deze service maken wanneer je wilt. Dit geeft ondernemers veel flexibiliteit, terwijl alles nog vanuit het bedrijf zelf geregeld wordt. 

De traditionele vorm van factoring is gebaseerd op een langdurige overeenkomst. Een factoringmaatschappij neemt in dat geval de volledige debiteurenportfolio over van een onderneming. De kosten hiervoor zijn gebaseerd op een percentage van de omzet. Je hebt dus als bedrijf veel minder flexibiliteit ten opzichte van American factoring. Toch kan het ook fijn zijn voor ondernemers om zich geen zorgen te maken over het debiteurenportfolio. Dit neemt veel stress en zorgen uit handen. Zo ben jij er verzekerd van dat alles op de juiste manier wordt afgehandeld. 

Meer weten over factoring?

Wil je meer te weten over factoring en de voordelen er van? Neem dan een kijkje bij FactoringVergelijken, zo heb jij meteen het beste overzicht van factormaatschappijen.