Waarom zou ik veranderen van energieleverancier?

 

Sinds enkele jaren is de energiemarkt in Nederland volledig opengegooid. Waar je voorheen vastzat aan jouw energieleverancier, ben je tegenwoordig vrij om ieder jaar de overstap te maken. Er zijn genoeg mensen die dit doen, maar anderen houden het liever bij het oude. Maar goed, je zit op dit moment best bij jouw huidige leverancier, dus waarom zou je eigenlijk veranderen?

Besparing

Het grootste argument zit hem natuurlijk in besparing. Energie is maandelijks een van de grotere kostenposten. Waarom zou je jezelf jaarlijks honderden euro’s door de neus boren, alleen omdat je niet de moeite neemt om eens te kijken of het gras aan de overkant groener is. Zo zijn er gevallen bekend van huishoudens die per jaar ruim 400 euro besparen. Moet je je eens voorstellen wat je daar allemaal mee kunt doen.

Alle stroom is hetzelfde

Het maakt niet uit van welke energieleverancier jij jouw stroom afneemt. Het wordt namelijk op dezelfde plek opgewekt en het komt via hetzelfde netwerk binnen. Jouw ‘groene’ stroom is dus net zo groen als dat van de buurman. Bovendien is zelfs de groene stroom maar voor een paar procent groen. Ook voor de service hoef je het niet te doen. In Nederland zijn de netbeheerders (degene die jouw meterstanden op komen nemen) namelijk vast aangewezen.

Overige voordelen

Zo zijn er nog tientallen andere voordelen te noemen om van energieleverancier te veranderen. Het komt er in ieder geval op neer dat je jouw opties open moet houden en dat je elk jaar even naar de actuele energie acties moet kijken, zelfs als jouw contract nog even doorloopt.

Een van de betere acties waar energiemaatschappijen mee komen, zijn de gratis tablets. Energie Acties heeft diverse tablet acties voor je op een rij gezet. Wil je daarom direct een overzicht van de energie overstapacties? Lees dan verder via de link in de vorige zin.