Kafejka
Image default
Offers

Voordelen van visgraat laminaat

Visgraat laminaat heeft alle voordelen van een standaard laminaatvloer. Maar heeft de uitstraling van een houten visgraatvloer. Dus de planken worden in een bepaald patroon gelegd worden. Dit laminaat is te koop in verschillende kleuren en looks. Naast visgraat laminaat is er ook nog de Hongaarse punt. Dit is ook een speciaal patroon. Het lijkt op de visgraatvorm maar heeft een iets rustiger en strakkere uitstraling.

Waarom zou je voor visgraatlaminaat kiezen?

Laminaat staat bekend om zijn vele voordelen. Zoals: gemakkelijk in onderhoud, eenvoudig te leggen, goedkoper als een echte houten vloer of tegelvloer en de vloeren kunnen tegen een stootje. 

Een visgraatlaminaat is dus ten opzichte van een houten visgraatvloer ten eerste veel prijsgunstiger. Daarnaast is de vloer onderhoudsvriendelijk. Ook kun je deze vloer zelf leggen, wat bij de houten visgraatvloer niet aan te raden is. Dus dit is ook weer kostenbesparend. 

Hoe leg je een visgraatlaminaat of Hongaarse punt laminaat?

Voor beide vloeren is een juiste ondervloer de basis. De ondervloer zorgt voor isolatie en voor stabiliteit. Dit is nodig om de vloeren gemakkelijker te leggen maar bovenal om mooi stabiel te houden. De basis moet dus strak, egaal en stevig zijn. Als de ondervloer is gelegd ga je eerst bepalen wat de legrichting is. 

Een visgraatlaminaat bestaat uit afzonderlijke plankjes, zowel linksleggers en rechtsleggers. De plankjes zijn rondom voorzien van een kliksysteem want het legger een stuk eenvoudiger maakt. Meestal vind je in de verpakking van visgraatlaminaat een tekening met een starterspunt. Maak deze zoveel mogelijk na. Dit voorkomt veel reken- en zaagwerk. Dit punt bevat 5 afgezaagde plankjes die in elkaar geklikt worden. Begin nu met een starterspunt in het midden van de muur te leggen waar je wilt beginnen. Breid dit zowel links als rechts uit tot je 8mm van de zijmuren af bent. Heb je deze basis liggen dan kun je verder gaan met het leggen volgens de instructies.

Hongaarse punt laminaat bestaat uit panelen laminaat met klik systeem waarop een deel van de vloer is geprint. Deze legmethode is dus eenvoudiger omdat er de panelen allemaal hetzelfde zijn. Ook hiervan vind je de leginstructies in de verpakking.

 

https://www.beboparket.nl/