Kafejka
Image default
Business

Voordelen van satijnen kussenslopen

Het satijnen kussensloop is populair en dat is goed te verklaren. Satijn heeft een gunstige invloed op huid en haar. Daarnaast biedt de stof heerlijke koelte bij warm weer.

Een mooie huid

Slapen op een satijnen kussensloop maakt het mogelijk om kreukelvrij te ontwaken, er ontstaan geen zogenaamde ‘slaapvouwen’. De stof is zo glad, dat rimpeltjes zelfs worden verfijnd. Aangebrachte crèmes, serums of zalf kunnen hun werk goed doen. Dit komt doordat deze daadwerkelijk door de huid opgenomen worden, in plaats van door het kussensloop. Daarnaast heeft satijn een kalmerende werking op een vurige huid. Acné en andere onzuiverheden worden door middel van het kussensloop bestreden. Bij het ontwaken is de huid aanzienlijk rustiger dan wanneer je op een katoenen kussensloop slaapt. Permanente make-up behandelingen behouden een mooi resultaat, wanneer je op een sloop van satijn slaapt.

Wat doet een satijnen kussensloop voor je haar?

Satijn heeft een gunstige uitwerking op het hoofdhaar. De gladde stof zorgt ervoor dat het haar niet vet wordt. Haar kan zelfs voor het slapen gaan gemodelleerd worden en de volgende dag nog prima zitten. Je kunt de rest van de dag vooruit met je kapsel. Haren raken niet in de klit en worden niet pluizig. Slapen op een kussensloop van satijn voorkomt zelfs gespleten haarpunten. Ook eventuele haarextensions blijven goed zitten.

Anti-allergene werking

Een bijkomend voordeel van satijnen kussenslopen is dat het anti-allergeen is. Onder meer mensen met een huisstofmijtallergie hebben hierom baat bij dit kussensloop. Wanneer het warm is, blijft het sloop heerlijk cool en biedt daarmee een heerlijk verkoelende nachtrust.