Kafejka
Image default
Business

Vinbaarheid verbeteren | SAM online marketing

Vindbaarheid verbeteren 

 

De vindbaarheid verbeteren vanuit zoekmachines kan bedrijven heel veel opleveren. Het aantal bezoekers op een site zal groeien, met wellicht een flinke stijging van de omzet. Als u wel eens heeft gezocht op hoe u uw online vindbaarheid kan verbeteren, bent u vast wel eens de term zoekmachine optimalisatie, of Search Engine Optimalization (SEO) tegen gekomen. Dit vakgebied zorgt voor een betere positie voor u binnen zoekmachines. Dit artikel geeft extra uitleg over SEO en hoe SEO binnen uw organisatie geïmplementeerd kan worden om de vindbaarheid te verbeteren.  
 
Wat is SEO? 
SEO draait zoals eerder gezegd om het verbeteren van de vindbaarheid van uw website. Dit artikel legt de focus op Google, omdat dit veruit de grootste en meest populaire zoekmachine ter wereld is. Bij het zoeken in Google gebruikt iemand bepaalde woorden om een zoekopdracht te doen (zogenaamde zoekwoorden).  

Binnen deze zoekwoorden om de vindbaarheid te verbeteren wordt onderscheid gemaakt tussen short tail en long tail zoekwoorden. Short tail zoekwoorden zijn kortere zoekwoorden, waar vaak meer concurrentie voor is. Deze short tail zoekwoorden zijn moeilijker te bemachtigen, maar kunnen de vindbaarheid drastisch verbeteren. 

Long tail zoekwoorden zijn zoekwoorden die specifieker zijn en waar vaak minder concurrentie voor is. Het is aan u de keuze om uit te kiezen welke zoekwoorden de voorkeur genieten, maar over het  algmeen valt met long tail zoekwoorden die voor u relevant zijn de meeste winst te behalen om uw vindbaarheid te verbeteren.  

Hoe kan ik mijn vindbaarheid verbeteren? 

Het verbeteren van de online vindbaarheid gaat om veel meer aspecten dan alleen de zoekwoorden. In werkelijkheid zijn meer dan tweehonderd factoren die door Google zijn opgesteld van belang voor de uiteindelijke ranking binnen Google.  

Vanwege deze complexiteit, besteden veel bedrijven deze taak uit aan een externe partij. Deze externe partij moet uiteraard over voldoende kennis beschikken en de capaciteit in huis hebben om daadwerkelijk goed resultaat te leveren. Een bedrijf dat uw uitblinkt in vindbaarheid verbeteren is SAM Online Marketing. Dit bedrijf heeft jarenlange ervaring en honderden klanten. Het is hét bedrijf om uw vindbaarheid te verbeteren.