Kafejka
Image default
Business

Verschillende soorten dakbedekking

Het kiezen van dakbedekking is een lastige keuze. Er zijn veel verschillende soorten dakbedekking en elke soort dakbedekking heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. In dit artikel vind je informatie over de verschillende soorten dakbedekking.

Kunststof dakbedekking Kunst is een licht en veilig materiaal. Het is goedkoop en gemakkelijk aan te brengen. Kunststof dakbedekking is simpel, licht en waterdicht waardoor het veel voordelen heeft. Het nadeel bij kunststof is dat het snel kapot kan gaan door harde wind en zelfs door hagel. Het lichte aan het materiaal maakt het zwak waardoor het niet geschikt is voor alle weersomstandigheden.

Dakpannen Dakpannen zijn in Nederland de meest voorkomende vorm van dakbedekking. De dakpannen zijn waterdicht, stormvast, geluid reducerend en zien er mooi uit. Dakpannen zijn relatief goedkoop omdat ze in grote aantallen worden gekocht. De dakpannen kunnen via deze manier ingekocht worden voor een hele rits aan huizen waardoor de dakpannen goedkoper worden. Dakpannen zijn uitermate geschikt voor regen en hagel, hier hebben dakpannen geen enkele moeite mee. Ook tegen wind zijn dakpannen, door hun gewicht, opgewassen.

Zink Zink wordt voornamelijk gebruikt voor daken die vreemde vormen hebben. Met vreemde vormen worden afwijkende hellingen bedoelt. Hele steile hellingen zullen voornamelijk met zink worden bedekt omdat zink heel erg flexibel is. Zink heeft daarnaast ook een unieke uitstraling en gaat extreem lang mee.

EPDM EPDM is een van de duurdere methodes om je dak te bedekken. Het is gemaakt van rubber en heeft vele voordelen. Het is kwalitatief de beste soort uit dit rijtje, is onderhoudsvriendelijk en gaat reuze lang mee.

Rietendak Een rietendak is vooral geschikt voor alleenstaande huizen en villa’s en je hebt ook wel wat geld nodig om een rietdekker in te schakelen om een rieten kap op je huis te laten bouwen. Een rietendak is daarentegen wel een van de mooiste soorten dakbedekking en extreem milieuvriendelijk omdat het een natuurlijk product is.

https://www.rietwerk.nl/