Kafejka
Image default
Business

Vakantiehuisjes op de Veluwe

Iedereen weet ongeveer wat de Veluwe is, maar wat velen niet weten is dat de Veluwe de uitvalsbasis is voor geheel Nederland! Vanuit de Veluwe bent u erg snel in andere delen van het land. Naast het gemak dat de Veluwe een ideale ligging heeft zijn er nog meer voordelen waarom een vakantiehuisje op de veluwe de leukste vakantie is!

Prachtige zomerlandschappen!

De Veluwe is al prachtig in de Winter, wanneer de vlakte vol ligt met sneeuw. Dit ziet er altijd zo mooi uit! En wat een rust. Ben u geen winterfan? Of wilt u aankomende zomer op vakantie? Dan is de Veluwe ook zeker geschikt voor u, want de Veluwe is prachtig in volle bloei! Overal groen van bomen en gekleurd van bloemen. Ook laten de vogels graag van zich horen. Luister goed en je hoort het gezang van de veldleeuwerik en de roep van de koekoek. En wie weet kom je een reebok of reegeit tegen, die elkaar in dit seizoen opzoeken voor de paring.

Lekker helemaal niets doen op de Veluwe…

Misschien wel het allerfijnste aan het vieren van de zomer op de Veluwe is dat niets moet en alles mag. Iedereen is het hele jaar al druk genoeg met werken, afspraken en op tijd komen. Dan wil je tijdens de zomervakantie echt even lekker ontspannen! In een vakantiehuisje op de Veluwe heb je de tijd voor jezelf.

Gezellig op het water op de Veluwe!

Stel je voor… Wakker worden in een warm en gezellig vakantiehuisje op de Veluwe. Een heerlijk zonnetje, een licht briesje, een mand vol met lekkers mee en dan het water op. Horen hoe het water tegen de zijkant van de boot klotst, zien hoe de zwanen landen of misschien gooi je even een hengeltje uit. Huur een eigen boot en beleef het water. Huur een sloep of een zeilboot of stap aan boord van een rondvaartboot of een botter en geniet van een heerlijke dag op het water.

De leukste bezienswaardigheden op de Veluwe

Dat er veel van rust te genieten valt is wel duidelijk, maar je kunt nog veel meer doen op de Veluwe! Zo kunt u middagen vol plannen! Van zwemmen met dolfijnen tot een bezoekje aan Het monumentale Radio Kootwijk. U kunt heerlijk fietsen over de Veluwe en ondertussen de beste routes volgens richting de leukste bezienswaardigheden van de Veluwe. Gaat u bijvoorbeeld eens met de fiets naar Apeldoorn en geniet van een middagje Apenheul in combinatie met het klimbos om de hoek. Of ga langs het CODA Museum in Apeldoorn en ga achteraf langs het Paleis Het Loo. Als u niet in de buurt bent van Apeldoorn dan kunt u de kant op van Ermelo en Putten. Hier kunt u genieten van heerlijke sauna’s, klimbossen en zwembaden! Dit is perfect te combineren met een vakantiehuisje in Putten.

Bent u meer van de ouderwetse dingen en historie? Neem dan vooral eens een kijkje in de buurt van Velp. Hier kunt u naar meerdere kastelen zoals Kasteel Rosendael en kunt u langs het openluchtmuseum!

Paardrijden op de Veluwe? Ook dat is geen enkel probleem. Overal op de Veluwe vindt u leuke wandelpaden voor een paardenwandeling!

Er is zoveel te doen op de Veluwe dat ik voorlopig door kan gaan met schrijven, maar het lijkt me een beter idee dat u zelf eens gaat genieten van de Veluwe en ontdekt wat de Veluwe allemaal te bieden heeft.  Meer informatie en leuke vakantiehuisjes op de Veluwe vindt u op Hoi Veluwe.