Kafejka
Image default
Business

Toetsenbord reiniging voor hygiënische werkplekken

Het toetsenbord is een vast onderdeel van een productieve werkplek. Deze wordt dan ook zeer intensief gebruikt. Microsoft heeft onderzocht dat een actieve computergebruiker per dag wel 669 keer per uur de spatiebalk aanraakt. Bovendien wordt er dagelijks zelfs 32 kilometer afgelegd met alle vingers! Aangezien je handen veel bacteriën bevatten, is toetsenbord reiniging essentieel.

Toetsenbord vervuiling komt vrijwel overal voor

Onderzoek heeft aangetoond dat 1 op de 5 Nederlandse werknemers regelmatig luncht achter het bureau. Bovendien eten velen regelmatig een tussendoortje achter zijn computer. Even snel een botherham, een snack of een cracker. Hierbij valt het niet te voorkomen dat er etensresten in het toetsenbord vallen.

“Intensief gebruik van een toetsenbord zorgt ervoor dat er veel etensresten, stof, nagels en haren in worden verzameld”

Kies voor professionele toetsenbord reiniging

Ons toetsenbord heeft het zwaar te verduren en verdient meer aandacht. Professionele toetsenbord reiniging zorgt voor goed functionerende en vooral schone toetsenborden. Het schoonmaken van hardware wordt niet opgepakt door de schoonmakers binnen een bedrijf. Hier zijn technische kennis en certificeringen voor nodig. Kies daarom voor een specialist in ICT reiniging.

De voordelen van schone werkplekken

Het grondig reinigen van een toetsenbord is een belangrijk onderdeel van een schone werkplek. Daarnaast is het schoonmaken van alle overige hardware ook een erg belangrijk onderdeel. Samen heeft dit meerdere voordelen. Namelijk:

  • Langere levensduur van de hardware (dat bijdraagt aan een beter milieu)
  • Minder bacteriën en virussen op de werkvloer
  • minder ziekteverzuimonder de werknemers
  • Prettigere werksfeer en een verhoogde productiviteit

Zelf reinigen of laten reinigen?

Er zijn online veel doe-het-zelf artikelen te vinden over het schoonmaken van toetsenborden en andere hardware. Een onderdeel dat de artikelen gemeen hebben is dat het schoonmaken van hardware een lastige opgave is en bovendien veel tijd kost. Wij hebben ervoor gekozen om het uit te besteden aan THP, zij zijn hier zeer ervaren in, en hebben een effectieve methode ontwikkeld. Bovendien beschikken ze over de juiste technische kennis en certificeringen om dit goed te doen.