Kafejka
Image default
Business

Tandartsangst

Ben je bang voor de tandarts? Wees niet ongerust, naar schatting hebben 2,5 miljoen Nederlanders angst voor de tandarts. Twintig procent van deze mensen zijn zelfs extreem bang voor de man in de witte labjas. Heel vervelend natuurlijk, want je krijgt in je leven slechts een gebit, dus deze wil je zo lang mogelijk houden. In dit artikel bespreken we daarom enkele tips om met een geruster hart naar de tandarts te gaan.

 

Verwachtingen

Als je tandarts dit niet uit zichzelf doet, is het sterk aan te raden veel informatie op te vragen over je behandeling. Vraag bijvoorbeeld hoe lang het gaat duren en wat hij of zij precies gaat doen. Als de tandarts moet kies trekken of tand trekken wil je dit natuurlijk van tevoren weten. Als je tandarts dit niet van tevoren aangeeft, heb je niet zo’n goede tandarts. Een tandarts zal natuurlijk nooit een chirurgische kincorrectie of iets dergelijks gaan uitvoeren zonder dit eerst te overleggen, maar als je echt angst hebt wil je ook de kleinste details weten.

 

Afleiding

Als je angst hebt voor tandartsen en je ligt in een stoel, dan ga je je al snel concentreren op je angst en de behandeling, waardoor je eerder denkt pijn of iets dergelijks te hebben. Neem daarom je lievelingsmuziek mee, zodat je je daarom kan concentreren in plaats van op de behandeling. Je zult merken dat je dan veel minder meekrijgt van de behandeling.

 

Ademhaling

Als je stress hebt, wat je ongetwijfeld zult hebben tijdens een behandeling als je bang bent voor de tandarts, dan helpt het altijd om rustig te ademen. Ga lekker liggen in comfortabele kleding. Leg je handen op je buik en adem rustig in via je neus en adem rustig uit via je neus. Concentreer je met je handen op je buik die op en neer beweegt. Het beste resultaat haal je als je drie seconden inademt en zes seconden uitdemt.

Related Posts

Hoe lang bent u al op zoek?

Hoe verloopt een bezoek aan de privé sauna?

Zijden sjaal speciaal voor jou