Kafejka
Image default
Business

Synthetische en natuurlijke koudemiddelen

Wist u al dat er tegenwoordig steeds meer gebruik wordt gemaakt van koudemiddelen? In bijna elke sector van ons land moet er industrieel gekoeld worden, hierbij moet u denken aan koelinstallaties en grote airconditioners. Zij worden bijvoorbeeld gebruikt bij processen waar onder andere voedingsproducten gekoeld worden. Door de verschillende eigenschappen van elk middel is er voor ieder koelsysteem een ander middel nodig. Daarom is het goed dat u zich altijd goed laat adviseren door een specialist, dan weet u zeker dat u goed zit. Daarnaast spelen er nog veel meer factoren een rol bij het uitzoeken van geschikte koudemiddelen. Hierbij moet u denken aan de thermodynamica, de chemische stabiliteit, de prijs, de verkrijgbaarheid en de fysieke eigenschappen. De veiligheid en de milieuvriendelijkheid spelen hierbij natuurlijk ook een grote rol. U wilt natuurlijk geen middel in huis halen dat niet heel veilig is. Laat u daarom adviseren door een specialist, hiervoor kan u terecht bij Westfalen Gassen. Dit is een van de grotere gasspecialisten van Europa.

Natuurlijke koudemiddelen

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen bestaat een koude middel uit veel verschillende factoren. Daarom zal u nooit een middel vinden dat aan álle wensen zal voldoen. Natuurlijk doen de specialisten van Westfalen Gassen wel hun best om het middel zo perfect mogelijk te maken, maar 100% goed zal nooit voorkomen. Daarom wordt er ook steeds meer gekozen voor natuurlijke koude middelen. Deze zijn ook nog eens vriendelijker op alle milieuaspecten wanneer deze worden gebruikt bij koelsystemen. Veel gebruikte natuurlijke middelen zijn ammoniak, propaan en koolstofdioxide. Deze staan ook wel bekend als R717, R744 en R290. Deze middelen zullen door hun milieuvriendelijkheid minder bijdragen aan het broeikaseffect waarbij zij dus vriendelijk zijn voor de ozonlaag van de aarde.

Vervanger van synthetische koudemiddelen

De natuurlijke koudemiddelen die hierboven zijn benoemd worden vaak ingezet als plaatsvervanger van de synthetisch middelen. Dit komt omdat de synthetische middelen schadelijk zijn voor de ozonlaag en bijdragen aan het broeikaseffect. Ik hoop dat u na het lezen van dit artikel geconcludeerd hebt dat u beter kan gaan voor natuurlijke koudemiddelen. Deze zijn beter voor het milieu om de toekomst van de volgende generaties veilig te stellen.

https://www.westfalengassen.nl/industriele-gassen/koudemiddelen/koudemiddelen-bestellen.html