Kafejka
Image default
Business

Schoorsteenveger in Tilburg nodig?

U woont in Tilburg of in de omstreken ervan en heeft een schoorsteenveger voor uw schoorsteen nodig. Dan zit u bij Hendriks Schoorsteenvegers aan het goede adres! Wij hebben schoorsteenvegers in Tilburg voor u die uw schoorsteen met gemak zullen schoonmaken voor een goede prijs. Ons schoorsteenveegbedrijf heeft al ruim 20 jaar ervaring in het schoonmaken en onderhouden van schoorstenen. Voor onze schoorsteenvegers in Tilburg is het hun passie, het personeel is gediplomeerd en wij zijn bijna dagelijks bezig met het reinigen van schoorstenen in Tilburg en omstreken. Natuurlijk is schoorsteenvegen niet het enige wat ons personeel voor u kan doen. Zaken als het opsporen van lekkages, dakgootreiniging, dakreparaties & onderhoud en voegwerk kunnen wij ook zo voor u opknappen!

Waarom een schoorsteenveger in Tilburg?

U vraagt zich misschien af waarom u een schoorsteenveger nodig heeft in Tilburg of in omstreken. Schoorsteenvegen dat is toch iets van heel lang geleden? Schoorsteenvegers zijn echter essentieel voor uw veiligheid binnenshuis in Tilburg! Wat gebeurt er namelijk bij het stoken van de open haard onder een schoorsteen? Onverbrande deeltjes komen in het rookkanaal van uw schoorsteen terecht, en blijven daar plakken. Al deze deeltjes samen vormen een donkere, teerachtige laag die creosoot genoemd wordt. Als u dan de kachel stookt, en een temperatuur bereikt van 500 graden Celsius, dan vliegt deze vieze laag in brand en heeft u schoorsteenbrand. Schoorsteenbrand is levensgevaarlijk voor de rest van uw woning, en daarom heeft u bij uitstek een schoorsteenveger van Hendriks Schoorsteenveegbedrijf nodig voor uw woning in Tilburg of in omstreken!

Wanneer moet u uw schoorsteen laten vegen?

Nu vraagt u zich misschien af wanneer u dan uw schoorsteen moet laten vegen door een schoorsteenveger van Hendriks Schoorsteenvegers uit Tilburg. Dit onderhoud staat bepaald in de bijlage van het Gebruiksbesluit. Als u kolen, olie of hout benut om de kachel of open haard te stoken als sfeerverwarming, dan is een schoorsteenveger van Hendriks Schoorsteenvegersbedrijf in Tilburg één keer per jaar laten langskomen voldoende. Bij intensief gebruik van de schoorsteen is het echter essentieel om het kanaal twee keer per jaar schoon te laten maken. Kijk voor meer informatie op www.hendriksvegers.nl