Kafejka
Image default
Business

Regenwaterfilter voor in een woning

Als men een regenwaterfilter in een woning nodig heeft kan men daarvoor altijd bij ons aankloppen. We bieden tal van oplossingen voor particulieren die een professioneel regenwaterfilter in hun watersysteem willen hebben. De onderdelen kunnen tevens in industriële varianten geleverd worden. Deze hebben doorgaans een grotere capaciteit en zijn er voor bedoeld om op grote schaal duurzaam en gefilterd hemelwater te kunnen bieden.

Een goed gereinigde watertank die uw regenwater opslaat en filtert is een uitstekende investering voor op de lange duur. Hierdoor voorkomt men namelijk dat er vuil in de secundaire waterleidingen komt die mechanismen en apparaten kunnen hinderen in hun werk. Zo hebben wasmachines en de was zelf ook er baat bij wanneer er schoon hemelwater gebruikt wordt. Om tot dat punt te komen is er een regenwaterfilter nodig dat een regenwatersysteem zuiver kan houden.

Regenwaterfilters om alles schoon te houden

Er zijn verschillende regenwaterfilters op de markt verkrijgbaar waarmee men een regenwatersysteem schoon kan houden. Zo zijn er middelen die ervoor zorgen dat een ondergrondse opslagtank gefilterd kan worden. Dat kan door zogenaamde pre-tankfilters. Deze zuiveren het verzamelde regenwater voordat het de tank in gaat. En zo zijn er de doorsnee filters en de Varitank filters voor andere situaties. Het houdt het vuil buiten de opslagplaats waar het kostbare water in bewaard wordt. Zodoende kan men voor lange tijd het regenwater goed houden en geschikt voor huishoudelijke apparaten. Zo zijn er ook fijnfilters van verschillende groottes. Deze worden juist aan het eind van een aftappunt geplaatst in plaats van ervoor. Daardoor zijn ze makkelijk afneembaar en kunnen ze vervangen of schoongemaakt worden. De deeltjesfiltratie is instelbaar van zo’n regenwaterfilter.

Bio-filter

Als laatste optie is er een actief filter voor regenwater genaamd het bio-filter. Deze bevat een sedimentatie laag die ontstaat door het filteren. Organische deeltjes worden afgebroken door micro-organismen en houden zo het water schoon. Dat is ook een optie als regenwaterfilter.