Kafejka
Image default
Business

Muizen in huis: hoe krijg je ze weg?

Heb je last van muizen in huis? Dat is wel het laatste waarop je zit te wachten. Muizen zijn immers behoorlijke lastpakken. Met enkele eenvoudige weringsmaatregelen is het mogelijk om muizen in huis te voorkomen. Heb je dan toch muizen in huis, dan moet je andere maatregelen treffen om de muizen uit huis te krijgen.

Heb ik muizen in huis?

Houd je oren en ogen open om te weten of je muizen in huis hebt. Je kunt namelijk horen dat er muizen in huis zijn, aan getrippel over je plafond of geknaag voorwerpen. Dit geknaag is ook zichtbaar, let maar eens op aangevreten voedselverpakkingen, maar pas ook op voor schade aan elektriciteitskabels. Als je letterlijk muizenkeutels vindt, dan weet je dat er een muizenplaag in je huis zit. Deze zijn een halve centimeter lang met een spitse vorm en donker van kleur. Mocht je niets vinden, maar wel een penetrante geur ruiken, wees dan ook alert op muizen in huis.

Overlast door muizen in huis

Dat iedereen muizen direct uit huis wil hebben, zegt genoeg over de overlast die zij veroorzaken. Muizen knagen aan van alles, vervuilen je eten door hun urine en uitwerpselen en verspreiden op deze manier allerlei ziektekiemen. Om die redenen wil je muizen uit je huis weren en anders direct laten bestrijden.

Hoe houd ik muizen uit mijn huis?

Om muizen in huis te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je huis niet te betreden is door muizen en niet aantrekkelijk is voor muizen. Muizen komen serieus je huis al binnen via een opening van maar een halve centimeter. Wat kun je doen? Dicht naden en kieren. Verder zijn muizen in huis op zoek naar een warme verblijfplaats waar voedsel te vinden is. Bewaar daarom voedsel in afgesloten bakken en zorg dat er geen etensresten rondslingeren.

Muizen in huis bestrijden

Het heeft niet alles met hygiëne te maken als je muizen in huis hebt. In het afgelopen jaar had namelijk wel een kwart van de Nederlandse huishoudens last van muizen in huis. Wel is het van belang om snel iets te doen aan de muizenoverlast door een muizenbestrijding te laten uitvoeren. Neem direct contact op met jouw lokale ongediertebestrijder van Ongediertebestrijden.com en maak direct een einde aan de overlast van de muizen in huis.