Met een eiken vloer de natuur in huis halen

Niks oogt natuurlijker in huis dan een mooie eiken vloer. Dat is ook niet zo gek want met een houten vloer haal je natuurlijk letterlijk de natuur naar binnen. Door de zichtbare noesten en nerven in het hout ziet een eiken vloer er natuurlijk uit en is ieder stukje vloer uniek. Tevens geeft een eiken vloer een gevoel van warmte en gezelligheid. Zelfs in een net opgeleverde nieuwbouwwoning voel je je meteen thuis als er een mooie eiken vloer in ligt. (klik hier voor een eiken vloer)

Een eiken vloer is in alle woonstijlen toe te passen

Er is geen enkele woonstijl te bedenken waar een eiken vloer niet bij past. Of je woonstijl nu modern, klassiek, Scandinavisch of industrieel is, een eiken vloer past er altijd bij. Nu zul je misschien denken eiken is eiken maar een eiken vloer heeft ontzettend veel afwerkingsmogelijkheden. Je kan een eiken vloer afwerken door deze te lakken maar ook kun je de vloer laten roken, borstelen, logen of verouderen. Hierdoor verandert de uitstraling van de vloer waardoor deze in tal van woonstijlen toe te passen is. Zo vind je in de Scandinavische woonstijl vaak een stonewash eiken vloer en bij een industriële woonstijl kiest men vaker voor een wat stoerder uiterlijk bijvoorbeeld door een brede gerookte eiken vloer te gebruiken. In klassieke interieurs wordt dan weer vaak gekozen voor een eiken vloer light antique. Mocht je na een paar jaar uitgekeken zijn op je vloer of je wil een andere woonstijl dan is het mogelijk om de vloer bijvoorbeeld laten opschuren of lakken waardoor de uitstraling verandert. Dus wat je woonstijl ook is op www.baxhouthandel.com vind je altijd de eiken vloer die bij je past. 

Voor- en nadelen van een eiken vloer

Hout is en blijft een natuurproduct en dat is ook meteen de reden waarom het hebben van een een eiken vloer niet alleen voordelen maar ook nadelen heeft. Nadeel is namelijk dat hout leeft en je daardoor rekening dient te houden met de seizoenen, bij droogte kan de vloer krimpen en bij vochtig weer kan hij uitzetten. Bij www.baxhouthandel.com houden ze hier uiteraard rekening mee bij het leggen van de vloer waardoor er zo min mogelijk hinder van wordt ondervonden. Het voordeel van een eiken vloer is dat deze veel kan verdragen, beschadigingen makkelijk te repareren zijn en dat hij bij goed onderhoud zeer lang meegaat zodat u er jarenlang plezier van kunt beleven.