Kafejka
Image default
Business

Loodgieter worden

 

Loodgieter is een breed beroep dat goed betaald krijgt en gewaardeerd wordt door bijna iedereen. Zo ongeveer elk huis in Nederland heeft namelijk stromend water en riolering, en om deze aan te leggen, te repareren en te onderhouden zijn nou eenmaal loodgieters nodig. Van daar dat het beroep ook zo gewaardeerd wordt; een loodgieter helpt mensen elke dag uit de problemen. Omdat er een tekort is aan toekomstige loodgieters hieronder een lijst met redenen om loodgieter te worden.

 

Opleiding

De meeste opleidingen tot loodgieter zijn werkopleidingen. Dit houdt in dat een leerling leert door werk te verrichten. In plaats van met de neus de boeken in duiken kan een leerling loodgieter zijn beroep leren oor dagelijks mee te lopen met een meer ervaren loodgieter, eventueel in combinatie met een of twee schooldagen per week. Voordeel is dat de loodgieter super praktische les krijgt, alles wat hij leert is direct in te zetten voor het vakgebied. Een ander voordeel is dat, omdat er nogal een tekort is aan loodgieters, loodgieters in opleiding vaak flink betaald krijgen. Deze trend wordt na de opleiding doorgezet, een loodgieter verdient vaak meer dan een beginnend advocaat. Behulpzaam

Een andere reden om loodgieter te worden, hoewel ook deze reden niet op iedereen toepasselijk is, is de behulpzaamheid. Als loodgieter is het vrij letterlijk je werk om mensen in nood te helpen. Deze mensen zijn altijd blij je te zien, dat maakt de loodgieter zelf ook blij. Voor veel loodgieters is dit een reden om loodgieter te zijn in plaats van andere klusjesman beroepen. Omdat de loodgieter vrij urgent werk verricht wordt hij altijd erg gewaardeerd, zeker bij een spoedklus. Dit is ook terug te zien in de salarissen van loodgieters, die over het algemeen een stuk hoger liggen dan de salarissen van andere klusjesmannen.

 

Op zoek naar een erkend loodgietersbedrij om een opleiding tot loodgieter te volgen? Of bent u op zoek naar een loodgieter om een spoedklus bij u thuis te komen oplossen? Aarzel niet langer maar bereik ons gelijk.