Kafejka
Image default
Business

Langdurig arbeidsongeschikt? Re integratie 2e spoor kan dé oplossing bieden

Re integratie 2e spoor komt in beeld wanneer bijvoorbeeld een medewerker langdurig ziek is en zijn of haar gebruikelijke werkzaamheden niet meer kan verrichten. Ziek zijn is niet fijn. Het ontneemt je veel van je levensvreugde wanneer je gebruikelijke en wellicht alledaagse dingen niet meer kan uitoefenen. Wanneer je aan je bed gekluisterd bent, beperkt dit nog eens extra je levensgeluk. Gelukkig leven we in een land als Nederland. Een land waar je je ziek kunt melden wanneer je je niet goed genoeg voelt om je werk te verrichten.  Echter langdurig ziek zijn, vraagt om meer maatregelen dan een dag of wat in je bed uitzieken en langzaam opknappen om vervolgens weer aan het werk te gaan.

Wanneer komt re integratie 2e spoor in beeld?

Re integratie 2e spoor is een traject dat start wanneer een medewerker langdurig arbeidsongeschikt is en er helaas geen passende werkzaamheden binnen hetzelfde bedrijf kunnen worden aangeboden. De enige andere oplossing is op zoek gaan naar een geschikte functie buiten het bedrijf waarvoor de arbeidsongeschikte medewerker werkte voordat arbeidsongeschiktheid om de hoek kwam kijken. Er moet dus een nieuwe baan gezocht worden bij een nieuwe werkgever.

ADXpert en re integratie 2e spoor

ADXpert is dé partner wanneer re integratie 2e spoor ingezet moet worden. Pragmatische en een doelgerichte aanpak op basis van een oplossingsgerichte benadering is wat centraal staat in het re integratie 2e spoor traject. Een oplossingsgerichte benadering gaat uit van de visie dat voor elk probleem mogelijkheden beschikbaar zijn om oplossingen voor een probleem te vinden. Hét vertrekpunt van een oplossingsgerichte benadering. Een basismethode die door ADXpert aangewend wordt om oplossingsgericht denken mogelijk te maken. Tijdens het traject re integratie 2e spoor zet ADXpert arbeidsongeschikten dus ook aan om op hun eigen manier maar altijd samen met de experts van ADXpert oplossingen te vinden voor een probleem.

Na een langdurig traject waarvan re integratie 2e spoor het laatste redmiddel voor veel arbeidsongeschikten lijkt, zorgt voor het verliezen van de eigen kracht bij arbeidsongeschikten. Langdurig arbeidsongeschikt zijn, kan ervoor zorgen dat iemand niet meer zelfstandig de problemen durft aan te pakken. De eisen en verwachtingen die gesteld worden, voelen te groot.  Waardoor iemand die het re integratie 2e spoor traject ingaat, het gevoel heeft dat de grip op het leven volledig kwijt is geraakt doordat de problemen zich zo hoog hebben opgestapeld.

Neem contact op met de experts van ADXpert voor meer informatie of een eerste kennismakingsgesprek.