Kafejka
Image default
Business

Lamelparket, wat is het precies?

Lamelparket is een tijdloze vloerbedekking waar huiseigenaren graag voor kiezen als ze bijvoorbeeld een klassieke of traditionele uitstraling wensen. Maar wat is dat nu precies, lamelparket? Lamelparket is momenteel het meest verkochte parket. Over het algemeen bestaat dit soort parket uit meerdere lagen. De verschillende lagen worden dwars op elkaar verlijmd. De onderste en de bovenste laag in de lange weg en de middelste laag in de brede weg. Het voordeel hiervan is dat de verschillende lagen dan tegen elkaar in gaan werken. Omdat hout over het algemeen alleen in de breedte ‘werkt’. Dit zorgt ervoor dat het hout veel minder werkt. Wat resulteert in een vloer die haast geen last heeft van krimpen en uitzetten in wisselende periodes van een hoge luchtvochtigheid en een lage luchtvochtigheid.

Makkelijk en duurzaam

Lamelparket is ook een veelgebruikte vloeroplossing voor woningen omdat het gemakkelijk te onderhouden, aan te passen en duurzaam is. Om u te helpen beslissen of een parketvloer wel of niet geschikt is voor uw huis, heb ik enkele van de belangrijkste voordelen in dit blog verwerkt.

Voordelen

Lamelparket is van hout gemaakt, waardoor het een gevoel van warmte aan de ruimte geeft waar u het laat leggen. Een vloer van lamelparket kan zoals eerder geschreven een uw huis een klassieke uitstraling geven maar ook een moderne uitstraling. Afhankelijk van de gekozen houtsoort en de manier van behandelen. Houten vloeren zijn altijd al een referentie geweest voor comfort en luxe.

Uniek

Als u op zoek bent naar iets unieks, dan is een vloer van lamelparket een goede optie om te overwegen. Elke plank is uniek. Waardoor er geen twee kamers hetzelfde zijn.

Niet-allergisch

In tegenstelling tot vloerbedekking als tapijt dat vuil en allergenen kan bevatten, bieden houten vloeren geen plaats voor deze ongewenste gasten. Dit is een uitstekende keuze voor gezinnen met jonge kinderen, die het risico lopen allergieën te ontwikkelen maar juist ook voor mensen met allergieën.

Kosten

Omdat de onderlagen van parketvloeren niet zichtbaar zijn, kunnen ze worden gemaakt met kostenefficiëntere materialen dan de toplaag. Dit helpt de totale kosten van de vloeroplossing te verlagen. Neem gerust contact op met de professionals van Bax Houthandel wanneer u nog vragen heeft.