Kafejka
Image default
Business

Ik wil graag een ip camera bij de voordeur maar wat heb ik daarbij nodig?

 

Veel consumenten willen tegenwoordig een beveiligingscamera bij de inrit, voordeur of achterdeur.

Maar wat heb je nou precies nodig? Op internet vind je hele soorten en maten camera’s maar hoe gaat het werken?

Eigenlijk is het heel simpel (zegt een technisch installateur). Eerst bepaal je wat je wilt hebben. Is dat 1 beveiligingscamera bij de voordeur of zijn het er meerdere? Een veel voorkomende vraag is of WE Wifi camera’s hebben. Het enige antwoord wat e daarop hebben is, dat je wil je niet. Je Wifi is nooit zo stabiel en gebeurt er een keer wat, kom je erachter dat de camera al langere tijd zijn Wifi verbinding kwijt is geraakt. En een stroomkabel naar de camera moet je altijd aanleggen (en nee er zijn geen goeie camera’s op batterijen (helaas, want dan zou het voor ons ook eenvoudiger worden).

De enige oplossing is als je geen netwerkkabel van de internetmodem of router (bijvoorbeeld van Ziggo, KPN etc..) kan leggen om een powerline module te proberen. Een powerline module maakt een netwerk over je 230V heen (via je stopcontact). Heel simpel en werkt vaan goed. Helaas niet altijd dus dat zal je altijd uit moeten testen. Het beste en stabielste verbinding is een netwerkkabel leggen van de router/modem naar de plek van de camera.

Weet je nog niet precies waar je de camera wil monteren wacht dan met het leggen van de kabel en als je de camera al hebt, leg eerst een kabel over de grond heen naar de plek waar je de camera wilt hebben. Hou de camera aangesloten op de plek waar die gemonteerd zou moeten worden en kijk of je de beveiligingscamera daadwerkelijk ook het beste kan monteren.

Welke beveiligingscamera en waar moet ik op letten?

Je wil graag een goede kwaliteit beveiligingscamera hebben (daarom kom je ook bij ons) maar het moet ook nog leuk betaalbaar blijven (<- daarom kom je ook bij ons ). Kies je voor 1 camera dan ben je het voordeligst als je een ip camera neemt met een SD slot erin van bijvoorbeeld Dahua of van Hikvision. Daarin kan je een sd geheugen kaart (van vaak maximaal 128GB, daar kan je meestal meer dan 2 weken op opnemen en daarna overschrijft ie automatisch de oudste beelden) in de camera plaatsen voor het opnemen van de beelden. Of je laat de camerabeelden wegschrijven op je NAS zoals een Synology. Let wel koppel niet teveel camera’s aan de NAS. De NAS zal sneller vastlopen door alle beelden die weggeschreven moeten worden.

Wil je meerdere beveiligingscamera’s dan kies je veelal voor een NVR. Een NVR van bijvoorbeeld Hikvision of Dahua kan je minimaal 1 harde schijf in plaatsen van 2TB. Tegenwoordig is dit al vaak hoger dan 2TB. Let wel op, moet je er ook nog een harde schijf bij, kies voor de juiste die ook bestand is tegen het vele schrijven en weinig lezen. Het voordeel van een NVR is dat je meestal direct kiest voor een NVR met PoE poorten. Als je de beveiligingscamera daarop aansluit krijgt de ip camera ook direct een voeding waardoor je geen extra adapter meer aan hoeft te sluiten. De NVR recorder ziet ook automatisch de camera.

Neem je geen NVR dan moet je kiezen om de camera apart te voeden met een 12V adapter, een PoE injector (die is een kastje wat je vlak bij de router plaatst. Je gaat met een netwerkkabel van de router naar het kastje en van het kastje met een netwerkkabel naar de camera. Zo hoef je nog steeds maar 1 kabel naar de camera zelf aan te leggen. Of je kiest voor een PoE switch. Je kan dan bij meerdere ip camera’s alles op die switch aansluiten.

Bij de meeste beveiligingscamera’s van ons hoef je geen poort meer te forwarden op de router. Wat voor veel klanten een struikelblok was om een camera aan te schaffen. Wij hebben een eenvoudige handleiding dat zelfs onze vrouwen het zonder problemen aan sluiten en kunnen bekijken of hun smartphone, tablet etc. (en natuurlijk ook buiten je eigen netwerk).

Al onze camera’s kunnen met een smartphone, tablet, pc, Mac etc.. bekeken worden. Ook de opgenomen beelden kunnen daarop teruggekeken worden en alles camera’s zijn ook zo in te stellen dat ze alleen opnemen bij beweging.

Het enige waar je nog op moet en wil letten is, wat voor lens moet er op de camera zitten. Een probleem wat we nog wel eens tegenkwamen is dat de meest camera’s een vaste lens hadden. Had je de camera eenmaal gemonteerd/aangeschaft kan je niet in- of uitzoomen. Ook daarvoor hebben we een oplossing. Wij verkopen en plaatsen bijna alleen nog maar beveiligingscamera’s met motorzoom. Geen problemen meer met het zicht. Je kan na de installatie gewoon met je smartphone in- en uitzoomen wanneer jij dat wil.

Toch hulp nodig, geen probleem wij staan voor u klaar. Wij kunnen u altijd kosteloos ondersteunen en helpen met de instellingen. Voor ons is het een eitje.

 

 

https://mr-beveiliging.nl/camerasystemen

Related Posts

The confetti machine that will take your event to the next level

Een grootformaat printer nodig?

Hoe kies je de beste accuboormachine? 3 handige tips