Kafejka
Image default
Business

Hoe werkt het uitbesteden van de administratie?

Een onderneming beheren vergt veel energie en kennis. Echter is het lastig alle taken op goede wijze te vervullen. Experts staan klaar ondernemingen te helpen de salarisadministratie uit handen nemen en dit tijdig en correct op te stellen.

Toch is het niet altijd duidelijk hoe een uitbesteding van de administratie in zijn werking gaat. Om eventuele onduidelijkheden te voorkomen, wordt hieronder aan de hand van een duidelijke uitleg nagelopen hoe zo’n uitbesteding te werk gaat.

Wanneer is het interessant?

De uitbesteding van de salarisadministratie is interessant voor ondernemingen die over 10 tot 50 werknemers beschikken. Wanneer dit niet het geval is, maar de onderneming toch besluit de administratie over te dragen aan experts, zal deze keuze iets duurder uitpakken.

Veel administratiekantoren berekenen namelijk een vaste prijs voor bedrijven die beschikken over maximaal 10 werknemers. Pas vanaf de 10 medewerkers zal de betaling per persoon of loonstrook plaatsvinden.

Voor middelgrote bedrijven, die beschikken over ruim 50 of meer medewerkers, zal een uitbesteding minder voor de hand liggen. Deze bedrijven bezitten in de meeste gevallen een eigen salarisadministrateur of mogelijk een eigen afdeling om de administratie succesvol te laten verlopen.

Volledig uitbesteden

Bij het volledig uitbesteden zal het administratiekantoor de administratie uit handen nemen. Dit houdt in dat de onderneming enkel verantwoordelijk is voor de juiste notering van de urenstaat en personeels­mutaties.

Het kantoor zal een complete salarisadministratie inrichten, de loonstroken en jaaropgaven versturen en de loonbelastingaangifte regelen. Bij een mogelijke wijziging in de wet- en regelgeving rondom de administratie en de betreffende bedrijfstak, zal dit worden meegenomen in de administratie.

Gedeeltelijk uitbesteden

Bij het gedeeltelijk uitbesteden van de loonadministratie, zal de onderneming voor nog maar een paar handelingen verantwoordelijk zijn. Het kantoor en de onderneming zullen de taken verdelen naar eigen wensen. Zo zou het kantoor de verantwoordelijkheid dragen over de berekening van het salaris en de verzending van de loonstroken en jaaropgaven, terwijl de onderneming de salarisbetalingen, afdracht van loonheffingen en jaarlijkse loonbelastingaangifte correct laat verlopen.

 

http://economy.nl