Hoe kies je de beste accuboormachine? 3 handige tips

 

Een accuboormachine is onmisbaar bij iedere klus. Daarom is het belangrijk om een goede in huis te halen. Maar waar let je op bij het kopen van een accuboormachine? In dit blog zetten we 4 tips voor je op een rij om je te helpen bij het maken van deze keuze. Zo vind je snel de beste accuboormachine voor jou! 

  1. Wees kritisch op de accutechnologie 

Het fijne aan een accuboormachine is dat deze snoerloos is en daarmee gemakkelijk overal te gebruiken. Het nadeel is echter dat de accu nog wel eens leeg kan zijn – net wanneer je de boormachine nodig hebt. Om dit te voorkomen is het verstandig om te kiezen voor een accuboormachine met een accu die lang meegaat. Maar hoe kom je hierachter? Bekijk de Ampère-uur van de accu; hoe hoger dit nummer, hoe langer de accu meegaat. 

  1. Kijk naar het voltage

Accuboormachines zijn verkrijgbaar in verschillende maten van voltage. Afhankelijk van de klussen die je met jouw accuboormachine wil uitvoeren, kies je een voltageniveau dat geschikt is. Lichtere klussen, zoals boren in hout, hebben bijvoorbeeld geen hoog voltage nodig. Wil je met de accuboor door sterke metalen of baksteen boren? Dan is een hoger voltage wel noodzakelijk. Kies daarom altijd de juiste accuboormachine voor de klus. 

  1. Bepaal het gewenste toerental, versnellingen en de koppel

De meeste boormachines hebben twee versnellingen. De versnelling met een hoog toerental en een lage koppel is geschikt voor het zwaardere boorwerk. Een laag toerental en een hoge koppel is daarentegen weer geschikt voor schroefwerk. Toch zijn er boormachines die slechts één van de twee versnellingen hebben en niet geschikt zijn voor boren of schroefwerk. Zorg er dus voor dat je een accuboormachine koopt die beide versnellingen heeft zodat je een veelzijdig apparaat hebt.

Koop je accuboormachine bij een specialist 

Het is altijd aan te raden om je gereedschap aan te schaffen bij een specialist. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en kun je vaak rekenen op garantie. Bovendien kun je hier terecht voor advies over het juiste gereedschap voor een klus. Zo kun je snel aan de slag!

 

https://www.gereedschap-expert.nl/