Kafejka
Image default
Business

Het dak op je huis

Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van het huis aangezien het je droog houd en ervoor zorgt dat je word beschermd van de natuurlijke elementen. Het is daarom belangrijk dat het dak goed word gemaakt en goed word bevestigd. Het geluk is dat de mensen als honderden jaren daken maken waardoor er veel kennis en ervaring is opgedaan met betrekking op het maken van daken. Er zijn door de jaren heen ook verschillende soorten dakbedekking ontwikkeld waardoor er genoeg keus is voor iedereen. Elke soort dakbedekking heeft zijn eigen kwaliteiten en voordelen.

Bitum is een vorm van dakbedekking waar het bitum word verwarmd met een gasbrander waardoor het zacht word. Hierdoor kan het makkelijk worden bevestigd en worden aangestampt in lastige hoeken. Deze vorm van dakbedekking wordt vaak gebruikt bij huizen met een plat dak. Dit komt omdat platte daken vaak scherpe hoeken heeft, en bitum is hier makkelijk op te bevestigen. Het is ook een relatief goedkope manier van dakbedekking waardoor het een hele populaire manier van dak bedekken is.

Tegenwoordig worden de meeste daken bedekt met dakpannen omdat deze makkelijk en snel te produceren zijn. In grote getalen komen ze uit de fabriek om vervolgens snel te worden bevestigd op de daken. Deze vorm van dakbedekking wordt alleen bij daken gedaan die aflopen, omdat de dakpannen gelaagd worden bevestigd. Een dak va dakpannen gaat ook een lange tijd mee en is goedkoop te produceren, hierdoor is het een hele populaire vorm van dak bedekken voor woonwijken.

Een rietendak is ook een vorm van dakbedekking, alleen komt deze vorm voornamelijk voor bij huizen uit het duurdere segment. Het rietdekkersbedrijf die het dak bevestigd heeft vaak veel ervaring in het plaatsen van de daken. Dit moet ook wel want het dekken van een riet dak wordt gezien als een echt ambacht.

http://www.rietwerk.nl/