Kafejka
Image default
Business

Geef je huis een fris lente gevoel

In de koude en donkere winterdagen is er altijd wat minder sfeer in huis. Omdat het donker buiten is, is het sneller donker binnen en moet je eerder de lichten aan doen. Daarnaast is het ook kouder in je huis omdat het buiten ook kouder is. Deze factoren hebben invloed op je welzijn. In dit artikel vind je een aantal tips om je huis wat op te vrolijken en de lente te begroeten.

Tip 1      Bloemen                 Bloemen zijn een ideale versiering voor je huis. Ze zien er niet alleen mooi uit, ze ruiken ook lekker. Door de bloemen zal je huis een stuk frisser ruiken en frisser ogen. Bloemen vergaan, dus je moet eigenlijk om de week wel andere bloemen hebben. Bloemen zijn echter niet duur, dus het is een goedkope oplossing om de lente in huis te halen.

Tip 2      Kleur Zoals in de vorige tip beschreven kunnen kleuren je huis flink opbeuren. Dit kan je inderdaad doen door bloemen in huis te halen, maar voor een paar euro kan je ook leuke kleurrijke prolaria in huis te halen. Door kleurrijke vazen in huis te halen ziet je woonkamer er heel fleurig uit. Een andere makkelijke en leuke oplossing is door je kussenhoezen te vervangen. Door deze verandering oogt je hele bank direct anders.

Tip 3      Lentelucht en licht                 Als ik aan lentelucht denk, denk ik meteen aan vers gemaaid gras met een frisse ochtenddauw. Dit kan je gemakkelijk nabootsen met behulp van een luchtbevochtiger. Dit apparaat kan geuren namaken en de lucht in je huis vochtiger aan laten voelen. Dit brengt de luchtvochtigheid in je huis omhoog waardoor het frisser ruikt en aanvoelt. Daarnaast kan je met behulp van een daglichtlamp het licht van de zon nabootsen. Hierdoor heb je een zachte lichte gloed in je huis schijnen wat een warm gevoel over je huis doet schijnen.

https://shopvoorgezondheid.nl/