Kafejka
Image default
Business

Fietser aangereden? Wat nu?

In Nederland wordt er veel gefietst, dit is ook een van de redenen waarom Nederland bekend staat. We doen het al van jongs af aan en zijn dan ook echt een fietsland. Naast dat we al jaren fietsen zijn er nog steeds nieuwe ontwikkelingen in het gebruik van de fiets.

Elektrische fietsen

Tegenwoordig zie je veel elektrische fietsen en de kans is dan ook groot dat jij er thuis ook een hebt staan. Wanneer je onderweg bent kan de elektrisch fiets ideaal zien. Doormiddel van weinig kracht toch behoorlijk wat kilometers vooruitkomen. Naast dat het voor veel ouderen ideaal is en het perfecte vervoersmiddel is om toch de weg nog op te kunnen is het ook erg gevaarlijk. Voor andere weggebruikers is het vaak lastig in te schatten hoe hard een elektrische fiets nu daadwerkelijk gaat. De kans is hierdoor aanwezig dat er ongelukken ontstaan en dit is natuurlijk erg vervelend. Om ervoor te zorgen dat de ongelukken zo beperkt mogelijk blijven en de schade hierbij ook beperkt blijft is er een voorstel gedaan. Het verplichten van een helm wanneer er op een elektrische fiets wordt gereden. Dit betekent echter niet dat de kans op ongelukken daadwerkelijk verminderd, het kan er echter wel voor zorgen dat er minder slachtoffers ontstaan door fietsongelukken omdat ze beschikken over de juiste bescherming. Toch is het altijd goed om er rekening mee te houden dat er zomaar een fietser de weg op kan schieten.

Wat moet je doen als je een fietser hebt aangereden?

Wanneer je een fietser hebt aangereden dan is dit natuurlijk erg vervelend. Je hoopt dit natuurlijk ook nooit mee te maken maar wanneer dit wel het geval is dan is het goed dat je weet wat je nu daadwerkelijk moet doen. Het kan zomaar gebeuren dat jij in deze situatie terecht komt. In eerste instantie is het altijd van belang dat je weet hoe het met het slachtoffer gaat. Heeft diegene pijn of niet meer aanspreekbaar? Dan is het altijd goed om hierbij hulpverleners in te schakelen? Zorg ervoor dat je altijd alle mogelijk hulp biedt. Hierdoor kunnen behoorlijk wat problemen verholpen worden.

https://www.juridischbureauletselschade.nl