Kafejka
Image default
Business

Een praktijkinrichting is meer dan een tandartsstoel alleen

In 2018 zocht ik professionele begeleiding om mijn tandartspraktijk inrichting te realiseren. In die tijd kreeg ik de kans om mijn eigen praktijk voor orthodontie te starten. De start van je eigen praktijk betekent natuurlijk eerst heel veel organiseren, verbouwen en vooral plannen maken. Door mijn opgedane en jarenlange werkervaring als orthodontist had ik al wel wat plannen voor de praktijkinrichting in mijn hoofd zitten. Maar dit alles moest wel ‘vertaald’ worden naar een echt plan.

Bij de praktijkinrichting moet je ok aan looplijnen denken

Een plan voor de praktijkinrichting omvat meer dan welke tandheelkundige apparatuur of welke tandartsstoel zal ik nemen. Ik realiseerde me dat de tandheelkundige apparatuur slechts het begin was. Het was de basis van mijn nieuwe praktijkinrichting. Er was zoveel meer dat serieuze aandacht van me vroeg. Wie anders dan een professional in praktijkinrichtingen weet op alle vragen antwoord te geven? Zoals bijvoorbeeld de grootte van de verschillende behandelruimtes. Ruimtes waarin ook rekening gehouden moet worden met routing en looplijnen. Een praktijkinrichting moet wat mij betreft ook rust uitstralen, hygiënisch zijn maar toch een huiselijke sfeer uitademen. Al deze facetten bij elkaar zijn medebepalend voor de praktijkinrichting en zorgen voor een efficiënte werkomgeving. Een goede praktijkindeling zorgt voor een aangename, prettige en praktische werksfeer.

Voor mijn praktijkinrichting ging ik naar All Dent

In mijn zoektocht naar de nieuwe praktijkinrichting kwam ik al snel bij All Dent in Veenendaal terecht. Wat me vooral aantrok is het feit dat All Dent een team van servicemonteurs heeft. Hiermee kan All Dent een landelijke dekking realiseren. Als beginnend zelfstandig orthodontist zal ik in eerste instantie klein beginnen. Na verloop van tijd kan het zijn dat ik mijn praktijk zal uitbreiden met één of zelfs meerdere orthodontisten die met, voor en samen met mij mijn praktijk zullen runnen. All Dent maakt geen onderscheidt tussen een grote of kleine praktijk. Dat vond ik een pluspunt. Het gevoel dat ze mijn praktijkinrichting met voor nu ‘slechts’ 1 behandelkamer, net zo waarderen als de praktijkinrichting van een grote praktijk met meer dan 15 behandelkamers, sprak in hun voordeel.

All Dent leverde mij een praktijkinrichting om van te smullen

Zoals al eerder gemeld, is een goede praktijkindeling van groot belang. De technische medewerkers van All Dent hebben mij van een perfect plan voorzien voor mijn nieuwe praktijkinrichting. Daarnaast hebben ze alle moeite gedaan om mij te begeleiden bij het volledige proces om te komen tot de perfecte praktijkindeling waar ik nu al meer dan een jaar als zelfstandig orthodontist werkzaam ben. Ik werk er met plezier en ik denk er al over na om uit te breiden.