Kafejka
Image default
Business

Een ayahuasca ceremonie, iets voor jou?

Je bent een beetje verloren in het leven, en bent op zoek naar iets om je te helpen in je innerlijke reis. Misschien is een ayahuasca ceremonie bij Innerlijke Reis dan iets voor jou. Je hebt al zo vaak gehoord van zogenaamde wondermiddelen en spirituele ceremonies die bedoeld zijn om meer tot jezelf te komen, en een ayahuasca is precies hetzelfde als al die andere wondermiddelen. In principe is ayahuasca gewoon een nieuwe manier om westerse mensen ervan te overtuigen dat ze geholpen worden door een magisch goedje uit het verre oosten of uit de diepste krochten van de rimboe. Eigenlijk doet ayahuasca zelf helemaal niets, de werkzame ingrediënten van de ayahuasca ceremonie zijn de specialisten die weten hoe ze iemand in een mediterende mindset kunnen krijgen, het geloof van de persoon zelf dat dit gaat helpen én de geheimzinnige geur van ayahuasca thee.

De ayahuasca ceremonie, het werkt! Heus!

Jazeker, de ayahuasca ceremonie is iets wat mensen werkelijk helpt om met hun eigen mentale problemen om te gaan én ze beter laat voelen over zichzelf. Maar dat komt niet door de spirituele invloed van ayahuasca, maar meer het placebo effect waarbij mensen denken dat het werkt, waardoor het werkt. Dit maakt de effectiviteit van de ayahuasca ceremonie iets relatiefs, het is alleen maar hoezeer je gelooft dat het werkt, dat ertoe leidt tot in welke mate je geholpen wordt. De mensen die ayahuasca verkopen als middel om jezelf te helpen doen dit omdat ze in de eerste instantie een hulpmiddel nodig hebben die tot het vertrouwen van mensen leidt, en in de tweede instantie iets sjieks nodig hebben om die geloofwaardigheid te krijgen.

Ga voor de ayahuasca

Als je écht iets nodig hebt om jezelf te kunnen helpen, zoals een ayahuasca ceremonie, dan is het een goed idee om te overwegen. Je moet echter wel weten dat er geen wetenschappelijke basis is voor de werking van dit wondermiddel, en dat je eigenlijk alleen wordt geholpen door je eigen wilskracht, wat op zich ook wel weer mooi en poëtisch is. Ervaar de spirituele werking van ayahuasca, en kom tot innerlijke verlichting.