Kafejka
Image default
Offers

Dit moet je weten over giardia bij een hond

Giardia is een veelvoorkomende bacterie. Er zijn dan ook 41 verschillende soorten, wat niet alleen bij honden voorkomt maar ook onder de knaagdieren. Maar dit kan zelf bij mensen voorkomen. Giardia is een bacterie die ook wel Gardiose wordt genoemd. Giardia is een diarree, waar helaas 20% van de huisdieren in Duitsland mee besmet zijn. Giardia in uw hond kan helaas voor problemen zorgen. Maar het is dan wel handig om te weten wat er gebeurt als Giardia de hond binnen dringt. Giardia dringt als eerst naar de slijmvliezen van de dunne darm, dit komt omdat de slijmvliezen vol zitten met suikers die dienen als hun voedsel. Als ze eenmaal grip hebben op de suikers kunnen ze zich razendsnel vermenigvuldigen. Wil je Giardia vroegtijdig herkennen bij je hond? Lees deze blog dan verder, wij helpen jou hier een handje mee.

Dit zijn de symptomen van Giardia

Het nadeel aan giardia zijn de symptomen, de mate van de symptomen zijn namelijk helaas niet vast te stellen. Bij elke hond is het namelijk anders. Daarnaast laat niet elke hond merken dat ze ergens last van hebben. Als je een puppy hebt of een hond op leeftijd is het verstandig om giardia in de gaten te houden, het immuunsysteem wordt namelijk aangetast. Je kan hier rekening mee houden door het eten van je hond aan te passen. Suikers zijn namelijk de voeding voor Giardia, bekijk daarom eens hoeveel suiker de voeding van je viervoeter bevat. De symptomen die kunnen optreden bij je hond kunnen heel erg uit een lopen; maagkrampen, ernstige winderigheid, braken, bloederige slijmerige diarree, gebrek aan eetlust, gewichtsverlies en koorts. Voornamelijk komt gewichtsverlies voor bij puppy’s. Gelukkig zijn een paar symptomen makkelijk te checken, denk aan de ontlasting.

 

De juiste voeding aanschaffen bij Bellfor 

Giardia is dus aan een paar symptomen te herkennen, maar gelukkig zijn er een paar dingen die je kan doen om Giardia te voorkomen. Verander bijvoorbeeld de voeding van je hond, en het liefst voeding waar geen suiker in zit. Weet je niet waar je moet zoeken? Neem dan eens een kijkje op de website van Bellfor. Deze partij heeft een ruim assortiment aan voeding. 

 

https://nl.bellfor.info/