Kafejka
Image default
Offers

Deze bacterie komt vaak voor bij honden

Er zijn veel verschillende bacteriën waar een hond last van kan hebben, sommigen zijn helemaal niet schadelijk maar anderen kunnen helaas veel schade aanrichten. Honden kunnen hier dan ook redelijk veel last van hebben. Dit is dan ook zeer vervelend, een hond kan namelijk zeggen wat er aan de hand is en waar hij of zij last van heeft. Een bacterie die zeer vervelend is Giardia in uw hond. Dit is een bacterie die ook wel gardiose wordt genoemd. De bacterie kan helaas snel binnenkomen in jouw hond. Maar, wat is giardia nou precies? Daar gaan wij het verder over hebben in deze blog. Wil je meer weten? Lees deze blog dan snel door.

Dit zijn de symptomen 

Giardia dringt als eerst naar de slijmvliezen van de dunne darm, dit komt omdat de slijmvliezen vol zitten met suikers die dienen als hun voedsel. Als ze eenmaal grip hebben op de suikers kunnen ze zich razendsnel vermenigvuldigen. Giardia is een bacterie die voor iedereen weer anders is. Daarnaast laat niet elke hond merken dat ze ergens last van hebben. Als je een puppy hebt of een hond op leeftijd is het verstandig om giardia in de gaten te houden, het immuunsysteem wordt namelijk aangetast. Je kan hier rekening mee houden door het eten van je hond aan te passen. Suikers zijn namelijk de voeding voor giardia, bekijk daarom eens hoeveel suiker de voeding van je viervoeter bevat. De symptomen die kunnen optreden bij je hond kunnen heel erg uit een lopen; maagkrampen, ernstige winderigheid, braken, bloederige slijmerige diarree, gebrek aan eet lust, gewichtsverlies en koorts. Voornamelijk komt gewichtsverlies voor bij puppy’s. Gelukkig zijn een paar symptomen makkelijk te checken, denk aan de ontlasting. Als de ontlasting niet oké is, dan weet je vaak dat er wel iets aan de hand is.

 

Meer weten?

Giardia is dus aan een paar symptomen te herkennen, maar gelukkig zijn er een paar dingen die je kan doen om Giardia te voorkomen. Verander bijvoorbeeld de voeding van je hond, en het liefst voeding waar geen suiker in zit. Weet je niet waar je moet zoeken? Neem dan eens een kijkje op de website van Bellfor. Deze partij heeft een ruim assortiment aan voeding.

 

https://nl.bellfor.info/