Kafejka
Image default
Business

Dakbedekking platte daken

Bij het bedekken van platte daken is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met verschillende soorten dakbedekking. Om een goede keuze te maken en te zorgen dat uw dak volledig beschermt is tegen wind, water en sneeuw, hebben wij hieronder de verschillende mogelijke keuzes voor het bedekken van platte daken op een rijtje gezet.

Bitumen dakbedekking

De bitumen dakbedekking wordt over het algemeen het meeste gebruikt bij het bedekken van platte daken. Deze beschermende laag wordt, in tegenstelling tot andere soorten dakbedekkingen, gelegd door middel van de brandmethode. Over het algemeen zorgt een bitumen dakbedekking voor 25 jaar bescherming van uw dak. Door deze bescherming zal u bestendig zijn tegen het wisselvallige Hollandse weer. Daarnaast is een bitumen dakbedekking ook nog eens duurzaam!

PVC

PVC is qua eigenschappen bijna identiek aan de bitumen dakbedekking. Het verschil met een bitumen dakbedekking is dat PVC van kunststof gemaakt is en dat PVC ook in het wit te krijgen is. Dit laatste verschil heeft in Nederland wellicht niet veel voordeel , maar in warmere landen is dit wel degelijk beter voor de dakbedekking. Een witte dakbedekking is natuurlijk beter bestand tegen hogere tempraturen dan zwarte dakbedekking.

EPDM

EPDM staat voor: Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dit mag je natuurlijk snel vergeten, maar wat absoluut niet vergeten mag worden is dat EPDM dakbedekking een gemiddelde levensduur heeft van 40 jaar. EPDM is gemaakt van synthetische rubber en is elastische, wat als voordeel biedt dat het nog beter bestand is tegen temperatuurverschillen. Doordat EPDM veel voordelen heeft, wordt het steeds meer gebruikt.

Groendak

Groendak is een dakbedekking voor platte daken die op een EPDM- of PVC dakbedekking kan worden geplaatst. Het groendak zorgt er dan voor dat de onderlaag van uw huidige dak niet aangetast zal worden, waardoor de levensduur van uw huidige dakbedekking tot wel 60 jaar verlengd kan worden!

Bent u op zoek naar een bedrijf die uw platte dak(en) vakkundig kan bedekken met bitumen, PVC, EPDM of groendak dakbedekking? Dakster dakbedekking is uw specialist in het bedekken van uw platte daken.

 

http://dakster.nl/