Kafejka
Image default
Business

Barcode printen met een continuous inkjet printer

Barcodes kom je overal in je dagelijkse leven tegen. De supermarkt staat vol met barcodes waar je bijna niet bij stil staat. De barcode ook wel streepjescode genoemd staat gedrukt op verschillende producten. Maar waaruit bestaat deze streepjescode nou eigenlijk? En hoe kan het dat er na het scannen van de barcode er informatie beschikbaar kan komen?

Wanneer er veel producten worden verkocht in een winkel wordt er al snel van barcodes gemaakt. Het is ook een accurate manier van het bijhouden van voorraad en erachter te komen wat een product kost. Een barcode representeert vaak een nummer tussen 0-9. Elke nummer staat een streepjescode waardoor er een barcode gevormd kan worden. Het zou natuurlijk ook kunnen dat de cijfercode zou kunnen worden geplaatst. Het probleem hiermee is dat cijfers moeilijker te scannen zijn en wanneer deze bijvoorbeeld ondersteboven zouden worden gescand deze moeilijk gescand zouden kunnen worden. Elke product heeft dus eigenlijk een eigen cijfercode. Wanneer deze wordt gescand kan er informatie dat ook is gebonden aan de cijfercode opgeroept kunnen worden. Elk onderdeel van het cijfer van de code staat voor een specifieke informatie onderdeel. Barcodes kunnen daarom vrij lang zijn. Een barcode printen kan gedaan worden door zowel speciale printers als de gewone printer en wordt gelezen door middel van een barcode scanner.

Barcodes kunnen op producten worden geprint door middel van een continuous inkjet printer. Naast een printen van barcodes kan door middel van de continuous inkjet printer ook andere codes op verpakkingen worden geprint. Deze codes worden vaak geprint op verpakkingen van voedingsmiddelen en farmaceutische producten. Door middel van een continuous inkjet printer kan er contactloos worden gecodeerd. Dit komt omdat het printen door middel van een contunuous inkjet printer zo snel gaat dat er een constante stroom van inkt is dat in verschillende kleinere druppels valt op de verpakking.

http://www.kba-metronic.com/