Kafejka
Image default
Business

Badkamertegels

Badkamertegels

Met badkamertegels kun je je badkamer de gewenste uitstraling geven. Je kunt een hedendaagse uitstraling creëren door zwarte en witte tegels met elkaar te combineren. De tegels kun je gebruiken voor de vloer, maar ook voor de wanden. Ook kun je kleur in je badkamer brengen door gebruik te maken van mozaïektegels. Je kunt patronen creëren en met kleur spelen. Voor je het weet, heb je thuis een Oosters badhuis. Om je op weg te helpen, kun je bij Sani-Bouw terecht voor een tegeloverzicht. Hier vind je tevens zaken als lijm en voegsel om de klus mee te klaren.

 

Natuursteen- of keramische tegels

Er zijn heel veel keuzes als je kiest voor badkamertegels. Naast de formaten kun je ook nog kiezen uit diverse materialen. Er zijn namelijk natuursteen- en keramische tegels, met elk hun voor- en nadelen. Bij natuursteentegels heeft elke steen een uniek karakter. De tegels worden gedolven waardoor er niet een gelijk is. Hierdoor valt het ook minder op als er een tegel beschadigt raakt. Daarnaast houdt natuursteen warmte goed vast en is daardoor geschikt voor vloerverwarming. Echter zijn dergelijke tegels erg gevoelig voor chemische producten en zijn zij niet zelf, of in ieder geval lastig, zelf te leggen.

 

De keramische tegel is erg duurzaam en gebruiksvriendelijk. Naast hun praktische eigenschappen, kunnen zij dankzij een glazuurlaag ook erg decoratief zijn. Vrijwel alle kleuren zijn mogelijk. Vanzelfsprekend hebben keramische badkamertegels geen natuurlijke uitstraling. Ook vallen krassen en scheuren op, omdat de onderliggende kalklaag zichtbaar wordt. Echter zijn deze tegels onderhoudsarm en gemakkelijk zelf te leggen. Als de keramische tegels geglazuurd zijn, zijn deze tegels ook nog eens kras-, vlek- en stootbestendig. In dit geval is vloerverwarming aan te raden. Koude keramische tegels voelen ook echt koud zijn. Voor een tegeloverzicht kun je contact opennemen met Sani-Bouw.

 

Maak kleine badkamers optisch groter

Je kunt badkamertegels gebruiken om een kleine badkamer groter te doen lijken. Dit is optisch erg prettig. Hierbij is het verstandig om voor lichte kleuren te kiezen. Zeker als er weinig daglicht de badkamer inkomt. Door de reflectie van daglicht op lichte tegels creëer je een lichtere ruimte. Tevens kun je het best kiezen uit grote tegels. Kleine tegels maken je badkamer optisch kleiner. Grotere tegels met afmetingen van ongeveer 30 centimeter zorgen voor een rustige uitstraling. Laat de tegels tevens in de douche doorlopen. Voor een tegeloverzicht met tegels van diverse afmetingen kun je terecht bij Sani-Bouw.

 

Grote of kleine badkamertegels

Naast de optische ruimtelijkheid van je badkamer zijn er diverse redenen om voor grote of kleine badkamertegels te kiezen. Als je wanden niet waterpas zijn, kun je beter kiezen voor grote tegels. Dankzij de vele voeglijnen van mozaïektegels vallen wanden die niet waterpas zijn meer op. Echter moet je bij grote tegels meer nadenken over het voegwerk en kun je moeilijker rond buizen werken. Bij mozaïektegels is slijpen niet nodig, maar heb je wel meer voegwerk nodig. Dit kan resulteren in een hogere prijs. Je kunt kiezen voor een tegeloverzicht om alle mogelijkheden te bekijken.