Kafejka
Image default
Business

Aantrekkelijke content marketing

Content marketing dient aantrekkelijk te zijn. Hoe aantrekkelijker een website er uitziet, hoe langer zullen bezoekers op de website blijven. Natuurlijk dient de inhoud aan te spreken en te boeien, maar inhoud gemaakt onder content marketing die niet aantrekkelijk is, kan inhoudelijk nog zo goed zijn, het zal mensen niet bewegen om op uw website te blijven. Het is content marketing binnen internet marketing dat ervoor moet zorgen dat uw doelgroep geboeid raakt en blijft voor uw website. Hoe meer aandacht uw website krijgt, hoe meer verkeer, hoe meer klanten, dus meer omzet en dat kunt u bereiken met de juiste inhoud dankzij content marketing. Voor content marketing zijn enkele disciplines van belang, tekstschrijven, design en creativiteit. Wat tevens van belang is voor content marketing is materie kennis Men moet weten en begrijpen waarover het gaat. Content marketing moet zorg dragen voor relevante inhoud, de zoek machines waarderen slechts websites wanneer de inhoud (zeer) relevant is, hetzelfde geldt voor de ondersteunende sites vanuit artikel marketing.

Eisen aan content marketing

Duidelijke, relevante, teksten, geschreven op een prettige leesbare manier, dat is essentieel voor content marketing. Uw website moet uitstralen dat u het leuk vindt, dat u weet waarover het gaat, u moet met behulp van content marketing werkelijk de bezoeker het gevoel geven dat hij of zij de enige is die u interesseren. Een gevoel van persoonlijke band moet er ontstaan, wanneer dat lukt, is uw content marketing strategie werkelijk perfect en zult u steeds meer bezoekers krijgen. Deze bezoekers zullen ook graag terugkomen. De tekst moet in goed en aansprekend Nederlands geschreven zijn en eigenlijk geldt hier het fenomeen, hoe meer woorden, hoe beter. Een minimum van 500 woorden voor een website (maar liever 2.000) is het minste. Voor de zoek machines geldt nog steeds dat content king is en het enige waar ze dit aan kunnen meten is het “lezen” van de teksten. Wanneer de tekst relevant is en lang is, moet u wel een expert zijn en wordt dit goed gewaardeerd. Content marketing moet ervoor zorgen dat niet alleen de teksten perfect zijn, maar natuurlijk ook het design en de afbeeldingen. Er zijn daarnaast duidelijke richtlijnen met betrekking tot de wijze waarop een website opgebouwd moet zijn (“on-page SEO”).

Content marketing en design

Zoals hiervoor beschreven is relevantie is essentieel binnen content marketing, maar design mag absoluut niet uit het oog verloren worden. Nogmaals, een website die perfecte inhoud heeft, maar onaantrekkelijk is, zal vrijwel geen bezoekers boeien en dus niet scoren. Een website moet er modern uitzien en de afbeeldingen en/of video’s moeten een duidelijke relatie met het onderwerp, sterker nog ze moeten uitstralen waar het voor staat en passen binnen de huidige tijd. Tijdloos bestaat niet op het internet, content marketing moet ervoor waken dat dit niet uit het oog wordt verloren. Het mag duidelijk zijn dat aantrekkelijke content marketing koning is.