Kafejka
Image default
Architecture

3 redenen om te kiezen voor jaloezieën als raambekleding

Wanneer je verhuist naar een koopwoning of huurwoning die compleet kaal wordt opgeleverd kom je altijd weer voor dezelfde vraag te staan: welke raambekleding ga ik voor de ramen plaatsen? Daar waar je vroeger alleen de keuze had uit verschillende stijlen en kleuren gordijnen, kun je tegenwoordig ook kiezen voor andere soorten raambekleding. Zo zijn er vandaag de dag naast gordijnen onder meer rolgordijnen en jaloezieën te koop. Daar waar gordijnen een ruimte van een warme sfeer kunnen voorzien, passen rolgordijnen en jaloezieën juist weer heel mooi binnen de huidige moderne interieurstijlen. Vooral jaloezieën worden steeds vaker gekozen en dat heeft zo zijn redenen. In deze blog geven wij drie redenen om te kiezen voor jaloezieën als raambekleding. Lees snel verder om te ontdekken waarom jaloezieën zo gewild zijn.

 

Jaloezieën zorgen voor een optimale privacy

 

Gordijnen willen nog wel eens niet helemaal lekker op elkaar aansluiten. Met jaloezieën heb je dit probleem niet. Jaloezieën plaats je namelijk vlak voor de ramen en kun je in verschillende breedtes bestellen. Zo kun je een jaloezie kiezen die het raam van jouw woonkamer of andere kamer precies afsluit waardoor er met geen mogelijkheid naar binnen kan worden gekeken.

 

Met jaloezieën kun je spelen met de lichtinval

 

Daar waar gordijnen of helemaal open of helemaal gesloten zijn kun je jaloezieën ook slechts half sluiten. De lamellen kun je namelijk wat verder of minder ver sluiten, afhankelijk van hoeveel lichtinval je wilt hebben. Rolgordijnen zijn wat dat betreft ook een stuk beperkter. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je rolgordijn tot de helft te laten zakken, maar je zult nooit die mate van flexibiliteit verkrijgen wat betreft de lichtinval zoals je die bij jaloezieën wel hebt.

 

Jaloezieën staan mooi in moderne interieurs

 

Steeds meer mensen kiezen voor een wat meer moderne interieurstijl. Hierbij hoort natuurlijk ook een eigentijdse raambekleding. Gordijnen kunnen al snel oubollig overkomen in een dergelijk interieur. Rolgordijnen en jaloezieën ogen dan al een heel stuk moderner en hipper. Benieuwd welke soorten jaloezieën je vandaag de dag kunt kopen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van RaamDecoratieDeal.

 

https://raamdecoratiedeal.com/