Wil je een massage opleiding volgen?

Loop je al enige tijd met het idee rond een massage opleiding (klik hier voor de website) te volgen? Lijkt het je erg leuk om te doen en zou je er in de toekomst wellicht je beroep van willen maken? Dan ben je bij Positive Touch in Brummen (Gelderland) zeker aan het juiste adres. Het uitoefenen van het beroep masseur is een vrij beroep en daarom is een massage opleiding zeker niet verplicht. Maar als je niet zomaar wat wilt doen, is toch enige kennis van zaken zeer welkom. Dat het beroep masseur een vrij beroep is, maakt dat het aanbod erg groot is en de kwaliteit enorm van elkaar verschilt. Om de mens centraal te kunnen stellen, moet je immers toch enige kennis hebben over hoe een mens waarneemt, doet, denkt en voelt.

Niet zomaar een massage opleiding

De massage opleiding die je bij Positive Touch kunt volgen is niet zomaar een opleiding. Maar een beroepsopleiding tot integraal en holistisch masseur. Uiteraard leer je alle ins en outs op het gebied van masseren. De 21e eeuw kenmerkt zich als een tijdperk waarin mensen constant zoekende zijn naar manieren om zichzelf te helen en signalen te herkennen die het lichaam hen geeft. Signalen om vroegtijdig in te kunnen grijpen wanneer er sprake is van spanning, stress, of onbalans. Zelfreflectie en innerlijke groei staan hoog op het verlanglijstje van velen. Je leert te coachen en therapeutische vaardigheden toe te passen: mediteren en mindfulness. Dit alles aangevuld met een uitgebreide kennisoverdracht inzake anatomie en fysiologie: spieren, weefsels en organen.

Een massage opleiding op maat

Dat het een masseur een vrij beroep is, houdt naar mijn mening niet in dat je dus vanzelfsprekend niet hoeft te investeren in een goede massage opleiding. Een goede opleiding betekent gedegen kennis. Met de massage opleiding van Positive Touch zorg je voor die belangrijke kennis op maat. De opleiding die je via Positive Touch kunt volgen is een landelijke beroepsopleiding op hbo-niveau en Positive Touch is sinds februari 2012 geaccrediteerd door de KTNO/BATC. Dat betekent dat Positive Touch officieel geautoriseerd is om deze opleiding te geven. Dat geeft jou als deelnemer de zekerheid van een tweejarige kwalitatief hoogwaardige opleiding.