Verbeter uw mondhygiëne met deze tips!

De meeste mensen snappen wel dat het belangrijk is om dagelijks de tanden te poetsen. Er zijn echter veel tips die mensen minder goed kennen. Daarom zetten wij deze voor u op een rij in dit artikel. Heeft u klachten aan uw gebit? Overweeg dan contact op te nemen met Dental Center Fitgebit. De diverse specialisten van Dental Center Fitgebit helpen u graag. Het voordeel is dat u hier niet eeuwenlang op de wachtlijst komt te staan maar op zeer korte termijn terecht kunt bij deze specialist!

Tandvlees

Veel mensen krijgen als zij ouder worden last van terugtrekkend tandvlees. Dit kunt u eenvoudig tegengaan door met de tandenborstel cirkelvormige bewegingen te maken. Doe dit op het tandvlees. Dit kan uiteraard ook gewoon tijdens het tanden poetsen. Na een tijdje zal u merken dat uw tandvlees minder pijnlijk en gevoelig is.

Dranken

Tegenwoordig zijn veel mensen wel bekend met het feit dat frisdranken erg slecht zijn voor het tandvlees. Maar er zijn meer dranken die niet al te best zijn voor uw tanden. Wist u bijvoorbeeld dat ook vruchtenthee slecht is voor de tanden? Dit komt door de hoge zuurniveau ’s van bijvoorbeeld citroenthee en frambozenthee. Omdat deze theesoorten zo zuur zijn wordt de glazuurlaag van de tanden beïnvloed. Het is daarom aangeraden om na het drinken van thee even de mond te spoelen met wat water. Dit geldt ook voor andere zure dranken. Prosecco is ook erg slecht voor de tanden. Dit komt door de kooldioxide die verantwoordelijk is voor de bubbels in de prosecco. Dit tast het glazuur van de tanden ook aan.

Tot slot

Als u de tips in dit artikel gebruikt zal u binnen de kortste keren merken dat de gezondheid van uw tanden beter wordt. Geen last meer van pijnlijk tandvlees, wie wil dat nou niet! Als u hier wel last van krijgt kunt u altijd overwegen om contact op te nemen met Dental Center Fitgebit.