led paneel opbouw

Niets is zo uitdagend als grote ruimtes en zalen te verlichten. Het aantal led lampen en led verlichting dat je dan nodig hebt, lijkt wel eindeloos. Daarom is het handig om weten dat er ook lichtpanelen bestaan die je op grotere oppervlaktes kunt gebruiken. Zo kun je ineens veel meer licht creëren en hoef je een installatie maar één keer uit te voeren. In het gamma led verlichting en led lampen vinden we nu dus ook het led paneel terug. Zo kun je dus niet alleen een grote partij licht te voorschijn toveren, maar dit ook nog eens doen met een relatief laag verbruik aan energie.

Moet er nog licht zijn

Je weet natuurlijk dat lichtpanelen voor een grote partij licht kunnen zorgen. Dankzij het led paneel kun je dit ook bereiken door middel van led verlichting en led lampen. Het led paneel verbruikt zo’n 40 Watt per paneel. Voor leken kan dit misschien een beetje weinig lijken, omdat een gewone lamp van 40 Watt nu niet bepaald veel licht geeft, laat staan dat je er een grote zaal mee kunt verlichten. Wanneer we het hebben over led verlichting en led lampen dan staat 40 Watt wel degelijk garant voor een flinke partij licht. 40 Watt komt hier namelijk overeen met 3200 lumen. Dat is dus wel heel veel licht.

Lumen, wat is dat?

Mogelijk heb je nog nooit van het woord lumen gehoord. Dat is niet erg. We geven je graag een verklaring. Lumen is namelijk de eenheid die gebruikt wordt om de sterkte van het licht weer te geven. Vroeger vergeleken vele consumenten maar al te graag het aantal Watt dat een lamp verbruikt om te bekijken hoe sterk het licht zou kunnen zijn. Wanneer je dat doet, dan maak je echter een grote denkfout. Wil je echt weten hoeveel licht je mag verwachten? Dan kijk je het best naar het aantal lumen van led lampen of led verlichting.

Hoe groot is een led paneel opbouw?

Een led paneel heeft een behoorlijke oppervlakte. Het bestaat in twee formaten die elke eenzelfde oppervlak kunnen verlichten. Je kunt kiezen tussen een vierkant van 60 cm bij 60 cm of een rechthoek van 30 cm op 90 cm. Waarvoor je kiest, hangt puur van de grootte en de vorm van je plafond af. In de meeste gevallen zal je meer dan een paneel met elkaar moeten combineren om het beste resultaat te krijgen. Dankzij de twee verschillende modellen kun je nu voor het beste in led verlichting en led lampen kiezen.

https://www.leds-depot.be/led-230v/led-paneel.html