Humidor

Humidor voor winkels en organisaties

Een humidor is een eye-catcher voor winkels en organisaties. Een humidor is belangrijk voor het juist bewaren met de juiste vochtigheid van uw sigaren. Temperatuur kan ook een rol spelen, maar is van ondergeschikte waarde voor het bewaren van uw sigaren in een humidor. Onze klanten zij het met ons eens dat uiterlijk het belangrijkste is om te kunnen dienen als opvallend acessoire in een winkel en organisatie. Een humidor voorzien van de juiste constructie qua stevigheid en luchtcirculatie, de juiste elektronische luchtbevochtiger en luxe verlichting brengt zijn waarde altijd op. Hieronder bespreken we een offerte voor een humidor op maat voor onze klanten. De offerte is opgesteld aan de hand van eisen en specificaties opgesteld in samenwerking met onze klant. Een humidor op maat laten bouwen is een ingewikkeld proces waarbij techniek en ambacht samen moeten worden gebracht tot een humidor met een mooi design. Het design van de humidor is net als de constructie een kwestie van vakmanschap door het gebruik van de beste materialen. Een humidor van de allerbeste kwaliteit is een investering voor de rest van uw leven en zal nooit zijn waarde verliezen.

De elektronische luchtbevochtiger heeft geen systeem om automatisch het water te laten bijvullen, omdat in dit geval niemand de apparatuur controleert en of het water van goede conditie is. Wij geven daarmee de beheerder controle over de kwaliteit wat ervoor zorg draagt dat de humidor continue gecontroleerd wordt. Geloof ons als wij u een zorgeloos pakket aanbieden denken mensen dat er geen behoefte om om het even wat en het resultaat te controleren. Gevolg hiervan is dat problemen worden voorkomen. Alle leveranciers liegen als ze een zorgeloze automatische navulling systemen bieden omdat het apparaat toch niet onderhouden hoeft te worden en een alarm afgaat zodra er hulp nodig is.

Voorbeelden offertes humidors:

Hieronder volgt een offerte (type A) voorbeeld van een offerte waarbij wij 12 kluizen moesten voorzien voor een chique herenhuis. Het gaat hier om een monumentaal pand in Nederland waarbij een rookkamer wordt voorzien van een humidor op maat. Daaronder vinden wij offerte (type B) waarin een humidor op maat moest worden voorzien voor een luxe restaurant met een rookkamer welke vooral werd gebruikt tijdens de aperitief of het digestief.

A. HUMIDORKAST MET LOCKERS

– 1 x humidorkast, voorzien van:

o Kastelement, op gebouwd uit hout, volledig bekleed met Spaans cederhout fineer (d= 18mm), voorzien van:

 Ruimte onderaan:

 Boven de humidificateur: 12 x kluisjes met een glazen deur en slot

– Humidificateur: Digitaal bevochtigingssysteem met volume tot 2 m3, inclusief controle-eenheid, LCD-scherm + verlichting terugspringende tussenzijdes. Een extra ventilator wordt voorzien voor het hoger krijgen van de luchtvochtigheid boven de 1 meter.

– 3 x draaideur onderin (>> hout, bekleed met Spaans cederhout fineer aan de binnenzijde en Walnootfineer aan de buitenzijde / d= 18mm)

– Per locker: 1 x schuif (voorzien van sleuven) met verdelingen t.g.v. losse sigaren

– Sleuven te voorzien in de bodemplaat (per locker) + bodemplaat te starten van op 20mm van de rug

>> t.g.v. optimale luchtcirculatie

– Sleuven te voorzien in de tussenzijdes (per locker)

>> t.g.v. optimale luchtcirculatie

– 1 x glazen oplegdeur, met houten kader (>> hout, bekleed met Spaans cederhout fineer aan de binnenzijde  en Walnootfineer aan de buitenzijde / d= 18mm) + voorzien van een slot (chroom) + oplegscharnieren (messing) 

– Afwerking humidorkast:

 2 x ingewerkte verticale led-strip (warm led licht)

o 2 x zijafwerkingspaneel (>> hout, bekleed met Spaans cederhout fineer aan de binnenzijde en Walnootfineer aan de buitenzijde / d= 18mm)

o 1 x topafwerkingspaneel (>> hout, bekleed met Spaans cederhout  fineer aan de binnenzijde en Walnootfineer aan de buitenzijde / d=18mm) 

B. RESTAURANT-HUMIDOR

– 1 x humidorkast, voorzien van:

o Kastelement, op gebouwd uit hout, volledig bekleed met Spaans cederhout fineer (d= 18mm), voorzien van:

 Ruimte onderaan:

 Boven humidificateur: 2 x schuif (voorzien van sleuven) met

 2 x ingewerkte verticale led-strip (warm led licht)

1 x frontpaneel (>> hout, bekleed met Spaans cederhout fineer aan de binnenzijde en Walnootfineer aan de buitenzijde / d= 18mm)

– Humidificateur: Digitaal bevochtigingssysteem met volume tot 2 m3, inclusief controle-eenheid, LCD-scherm + verlichting terugspringende tussenzijdes

– 1 x glazen front, voorzien van een afwerkingsboord (>> hout, bekleed met Spaans cederhout fineer aan de binnenzijde en Walnootfineer aan de buitenzijde / d= 18mm)

– 1 x glazen draaideur met slot + tochtstrips (aan achterzijde van de restauranthumidor) verdelingen t.g.v. losse sigaren 

 

Conclusie bij aanschaf van een humidor:

Bij een humidor moet goed gekeken worden naar de constructie en de stevigheid van de humidor. De hoge luchtvochtigheid eist heel veel van de capaciteit van het hout. Hiermee bedoelen we dat het hout over de jaren heen veel krijgt te verduren ten opzichte van hout welke niet in een hoge luchtvochtigheid aanwezig is. Door de jaren heen hebben wij veel humidors mogen onderzoeken en bekijken, waarbij wij ongelofelijke waarnemingen hebben gedaan. Niet alleen qua constructie, maar ook wat betreft verkeerd gebruik van materialen. Qua behuizing is het enkel aan te raden om een humidor aan te schaffen gemaakt van massief Spaans cederhout en anders multiplex of MDF. Ander hout kunnen wij niet aanbevelen. De manier van constructie met gebruik van deze materialen verschilt ook tussen de verschillende ambachtslieden. Wat voor ons belangrijk is dat het hout goed gezaagd is waardoor het juist in elkaar valt en dan goed gelijmd kan worden. Deze lijm dient men af te lakken met doorzichtige lakverf zodat het vocht geen parten kan spelen met betrekking tot de lijm. Het is namelijk een humidor te maken welke geschikt is voor een levenlang rookplezier. 

Verder moet bij een humidor gekeken worden of een juiste luchtcirculatie is voorzien door de aanleg van zogenoemde luchtkanalen te voorzien. Deze luchtkanalen moeten ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid van het midden naar boven geleid wordt en de stroom weer terug vloeit naar de bevochtiger. De bevochtiger dient dus in het midden en onderin geplaatst te worden. Een ventilator dient de lucht naar boven te verplaatsen. Onze experts zijn hier in gespecialiseerd. 

Zoals genoemd in de 1e alinea is het design voor de meeste klanten het allerbelangrijkste. Hierin is alles mogelijk naar wens van onze individuele klanten, bedrijven en organisaties. Uw budget is hierbij het voornaamste om naast het Spaanse cederhout de juiste uitstraling te kiezen welke u vindt passen voor een uitstraling naar keuze van uw humidor.