De mogelijkheden van de 3d pen

Wie nog niet bekend is met de 3d pen eerst een kleine introductie voordat we de mogelijkheden van deze pen zullen toelichten in dit artikel. Ook kun je direct meer informatie vinden hier op de website van de 3dpenclub. De 3d pen is over komen waaien uit Amerika waar hij een aantal jaren geleden als de 3d Doodler pen is geïntroduceerd. Een niet zo goede pen die wel in staat was om net als de 3d printer een 3d filament te verhitten en deze te gebruiken om een object van ABS of PLA te maken. Bij de 3d pen is dit tekenen en dit kun je dan uit de lossen hand doen of via een 3d tekening of ook wel stencil genoemd. Een stencil kun je overigens overtrekken en is hierdoor ook voor de kleintjes onder ons eenvoudig uit te voeren. Op dit moment is de 3d pen enorm populair en geëvolueerd naar een 3e generatie pennen die al veel professioneler zijn dan die eerste doodler pen.

De 3d pen op school

Ook scholen gebruiken steeds vaker de 3d pen vanwege de educatieve en creatieve mogelijkheden van deze pen. Zo kan het ruimtelijke inzicht bij vakken als tekenen en wiskunde meer worden getoond en ontwikkeld maar ook de creativiteit als bewustzijn bij vakken als productontwerp of architectuur. De 3d pen is niet duur en vrij eenvoudig in het gebruik. Bovendien kan de 3d pen op school voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Vanuit de basisschool is er steeds meer interesse in de 3d pen terwijl deze juist in de beginfase vooral voor productontwerp door de universiteiten werd gebruikt. Door de prijs zijn er ook steeds meer kinderen die deze pen thuis gebruiken en zodoende op school zich aardig weten te redden met het gebruik ervan.

Alle 3d pennen vergelijken

Wanneer je een goed advies wilt verkrijgen bij de aanschaf van de 3d pen is het de moeite waard om de website van de 3d pen club te bezoeken en hier de verschillende modellen te bekijken die er momenteel zijn. Bovendien heeft de site veel gratis stencils tot zijn beschikking die eenvoudig kunnen worden gedownload en kunnen worden toegepast voor een 3d tekening.