Kafejka
Image default
Business

7 veelgemaakte fouten in explanimations

7 veelgemaakte fouten in explanimations

Een goede explanimation overtuigt de kijker tot aankoop. Sommige explanimations leiden echter amper tot conversie. In dit artikel zetten we zeven veelgemaakte fouten op een rijtje.

#1 Het begin is niet belangrijk

Je video duurt slechts een minuut. Je kunt dus niet rustig beginnen. Je moet vanaf het begin boeien, anders klikt de kijker na een paar seconden weg. Niemand heeft zin in een saai filmpje. Toch is dat wat veel bedrijven de kijker voorschotelen.

#2 De video is te verkoopgericht

Niemand houdt van irritante verkopers, maar veel animatie video’s zijn teveel gericht op sales. Verbazingwekkend genoeg hebben bedrijven vaak niet door dat een te pushy filmpje net zo irritant is als de spreekwoordelijke verkoper van tweedehands auto’s. Maak er geen reclamefilmpje van je uitlegvideo.

#3 Geen focus op de doelgroep

Sommige filmpjes zijn technisch briljant. Alleen, er is niet stilgestaan bij de behoeftes van de doelgroep. Het gevolg: je kijker voelt zich niet aangesproken en haakt af. Zorg dat jouw video je publiek aanspreekt en niet alleen de directeur.

#4 Geen branding

Sommige explanimations blijven je bij. Maar wie zat er ook alweer achter? Hoe enthousiast de kijker ook wordt over product X, als hij niet weet waar hij het kan kopen, volgen geen conversies. Voeg voldoende (niet teveel, zie #2) branding aan je animatie video toe. Bijvoorbeeld door je huisstijl te hanteren en je logo een paar keer in beeld te brengen.

#5 Verkeerde toonzetting

c’est le ton qui fait la musique. Een reisbureau dat enorm trieste video’s maakt over haar bestemmingen zal niet veel toeristen trekken. Zorg dat je de juiste toon aanslaat!

#6 Inconsistentie

Het is ongelofelijk, maar sommige animaties wisselen binnen een minuut meerdere keren te van toonzetting. Het ene stuk is vrolijk, het andere serieus. Zorg dat je video een eenduidige stijl volgt. Anders raakt je kijker het spoor bijster.

#7 Geen call to action (CTA)

Tenslotte vergeten veel bedrijven om hun video een duidelijk call-to-action (CTA) toe te voegen. Best stom, want hoe weet je kijker nu wat de vervolgstap is? Moet hij ergens een petitie tekenen? Waar dan? Wil je dat hij zich abonneert op een nieuwsbrief? Moet hij iets kopen, of nodig je hem uit voor een kennismakingsgesprek? Maak volgende stap duidelijk is.

Wil jij deze fouten niet maken in je explanimation? Dan ben je bij Donker Media aan het goede adres. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Related Posts

Luxe op de camping

Dakwerken Antwerpen

Wil jij werken als letselschadebehandelaar? Uitdagende vacatures vind je bij Rochewood